Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Lente-Liefde-Muziek-Hoop: concert

Lente-Liefde-Muziek-Hoop: concert

Tatjana Baturina en Nodari Rosopidze-Muradyan zijn een Oekraïens echtpaar en zijn met elkaar verbonden door muziek. In februari 2022 toen de oorlog uitbrak vluchtten zij en werden door het echtpaar Piet en Lieke van de Hoef in Almelo opgevangen. Als dank aan deze familie en alle andere vrienden geven ze een concert in Bibliotheek Almelo.

Nodari is opera-tenor, stemleraar, theateracteur, regisseur, poppenspeler, toneeldocent en kok. Zingt graag Napolitaanse liedjes, zigeunerromans, Armeense en Oekraïense liedjes.Tatyana is zangeres, zangleraar, schrijft poëzie en liedjes en is revalidatiespecialist. Ze heeft een unieke stem. Hij kan gemakkelijk opera-aria's en populaire liedjes zingen. En hij zingt graag a capella Oekraïense liedjes maar zijn eigen liedjes.

Vanmiddag treden met hen ook Henk Linker en Valeria Burmistrova, gitarist Rob Besselink, pianist Erwin Strikker en de Armeense muzikant Sergej uit Enschede op.

Henk Linker is organist/dirigent van de St. Georgius-basiliek te Almelo en dirigent van verschillende koren, geeft privéles orgel, heeft een grote concertpraktijk als solist en als begeleider van solisten en koren. Valeria Boermistrova studeerde Koordirectie aan het Musical College in Moskou en Zang aan het Musical Institute aldaar. Zij trad regelmatig op in Rusland en in enkele West-Europese landen met het The Russian Consort, een ensemble voor Oude muziek.

Datum zaterdag 6 april 2024
Tijd 16:00 uur
Waar Feijn Lunchen & Lezen
Voor wie Voor alle leeftijden
Prijs Gratis