Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Opening Geheugenpunt

Opening Geheugenpunt

Sinds kort heeft Bibliotheek Almelo een Geheugenpunt, gesitueerd op de begane grond. Wij nodigen u van harte uit voor de feestelijke opening van het Geheugenpunt.

Ervaringsdeskundige Dianca Schüssler is auteur van het boek deMENSie en vertelt in Theaterzaal de Evenaar over de totstandkoming van haar boek.
Zij besloot om haar geleerde dementie-lessen te verzamelen en op te schrijven, in de hoop dat andere mantelzorgers er iets mee kunnen. Daarna vindt de officiële opening op de begane grond plaats. Deze dag is er een bibliotheekmedewerker om u wegwijs te maken in Bibliotheek Almelo.

Het Geheugenpunt is voor mensen met dementie, of zij nu thuis of in een zorginstelling wonen, maar is ook voor zorgverleners, mantelzorgers en andere mensen die te maken hebben met dementie. In het Geheugenpunt zijn boeken te vinden over geheugenproblemen, zorg voor mensen met dementie en (foto)boeken over vroeger. Tevens is hier informatie beschikbaar van diverse zorginstellingen. Elke vrijdag is er een inloopochtend van 10.00-12.00 voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, waar een medewerker u graag ontvangt en de mogelijkheden laat zien.
Datum dinsdag 13 juni 2023
Tijd 10:00 tot 12:00 uur
Voor wie Volwassenen (18+)
Prijs Toegang gratis.